sobota 2. dubna 2016

maxi Vita šumivé tablety Hořčík + B6

Trápilo mě nepříjemné pnutí v rukou a nohou, zejména v noci. Považovala jsem to za projev nedostatku hořčíku. K jeho doplnění jsem si pořídila šumivé tablety o obsahu 300 mg Magnézia a
1,4 mg vitamínu B6.




V balení se nachází 20 tablet. Nenajdeme v nich umělá barviva, konzervační látky, lepek ani laktózu.

Zpočátku jsem si denně rozpustila jednu tabletu ve 200 ml vody. Později jsem si tento chutný grepově-malinový nápoj dávala přibližně obden.

Je sporné, zda mi přípravek na ono pnutí vlastně učinkoval. Někdy jsem cítila, že se mi ulevilo, jindy jsem žádný pozitivní přínos nezaznamenala.

Jisté je, že ihned po vypití, mi více šly duševní činnosti, lépe jsem se soustředila.

Tableta se nikdy nerozpustila úplně celá, na dně sklenice vždy zůstalo spoustu bílého prášku.


Složení:




Kvůli spornému účinku si zatím tyto vitamíny znovu kupovat nebudu, pro srovnání vyzkouším zase jiné. Hodnotím 6/10. Cena 33,90 Kč.

3 komentáře:

  1. Já jsem na koupením vitamínů už hodně dlouho uvažovala, měla jsem potřebu potřeby nějakých doplňku stravy. Nakonec jsem koupila jen Céčko, gingo a nějaký sirup na imunutu. Ale asi pořídím i nějaký hořčík.
    S láskou Rose :* - zvu Tě na Můj blog

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem si tyto vitamíny kupovala, ale potom mi jednou lékárnice řekla, že nejsou vhodné pro dlouhodobé užívání a že spoustu těchto šumáků tělo vůbec nepřijme. Tak se snažím raději vitamínky dostávat přírodní cestou.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  3. Obsahuje oxid horecnaty, je chelatovany, ten sa neviaze na ziadnu organicku molekulu to znamena ze je zle absorbovany, to vysvetluje tie stavy akoby nefungoval. Okrem toho je tam Sorbitol, sladidlo, toxicka latka. Rozpustne tablety by som si nedaval, snad tak raz za cas si dat na chut a citat zlozenie. Oni totiz nezarabaju na tom ked sme zdraví, ale naopak. Pekny den prajem

    OdpovědětVymazat