pátek 4. prosince 2015

GS Echinacea Forte Aneb jak nemít nachlazení ale krásné vlasy a nehty :-)

Už se pomalu blíží začátek příštího roku. Leden, únor - tradiční měsíce chřipek, angín a různých nachlazení. Já jsem je posledně přečkala vcelku bez větší újmy. Četla jsem samou chválu na Echinaceu (též Třapatku) - léčivou rostlinu původem ze středozápadu Spojených státu amerických, proto jsem sháněla přípravek, ve kterém je obsažena. Vybrala jsem si doplněk stravy GS Echinacea FORTE 600.  Ráda bych se o svou zkušenost s jeho užíváním podělila.
Jsou to tabletky velké asi jako Ibalgin. Má se brát vždy jedna denně. Doporučuji vzít si ji po jídle hned ráno nebo maximálně tak do 15 hodin odpoledne, abyste nedopadli jako já, když jsem si první tabletku vzala kolem 17 h večer a pak nespala až do 3 do rána. :-)
Přípravek se má užívat 2-3 měsíce vkuse. Ke konci užívání není špatné vzít si tabletku obden, aby si tělo pomalu začalo zvykat, že už nebude dostávat tuto látku a abyste po vysazení hned nespadli do nějaké nemoci. Já jsem užívání vydržela téměř dva měsíce, pak už chřipkové období skončilo a já celkem nerada polykám větší tabletky. Vraťme se ale na začátek. Už po týdnu poctivého zobání jsem si všimla, že mi rychleji roste obočí i řasy se mi zdály na první pohled delší. Působí na rychlejší růst vlasů a bohužel i chloupků celého těla, týká se to také nehtů, jenže ty jsou zároveň o dost pevnější a to je dobře! :-) Přičítám to přítomnosti zinku, jak se můžete přesvědčit na obrázku dole.
Nezaznamenala jsem žádné vedlejší účinky, které bych tabletkám prokazatelně mohla přisuzovat. Cítila jsem se silnější. Nejdřív jsem si koupila malé balení po 30 tabletkách a následně větší, kde je tabletek 90. 
Chtěla jsem začít s opětovných užíváním teď na podzim, jenže nějak už jsem nebyla schopná toto pravidelně polykat. Musela bych samu sebe hodně nutit, tak jsem po pár dnech přestala. U prvního malého balení jsem to tak necítila, ale ty tabletky z většího balení jdou více cítit po nějaké obsažené látce a to mi při polykání dělá problém. Ale zásadní potíž je velikost tabletky, na můj vkus jsou moc velké a zároveň se zápachem to není dobrá kombinace. Ne každému to však může vadit.
Určitě raději než mít chřipku, sezobnu jednu ráno, teď ovšem k tomu nemám dostatečně silnou motivaci.
Hodnotím 8/10. Cena malého balení cca 100 Kč, velké balení je výhodnější cca 200 Kč.

1 komentář:

  1. Ty ceny za doplňky stravy jsou šílené. Já jsem jich už vyzkoušela hodně, protože mi záleží na tom, abych měla pěkné vlasy, nehty a pleť a asi jsem od toho čekala hodně, protože jsem nikdy žádný větší efekt nezaznamenala. Co mi až pomohlo, tak CBD , které mám z Cibdol. Také něco stojí, ale když vidím, že jsou za nim výsledky, tak těch peněz nelituji :-) .

    OdpovědětVymazat