neděle 28. února 2016

Koupeno v měsíci únor + Tipy na pozitivní myšlení a život - Zuzančino desatero



Zleva: Fa Dry Protect - Antiperspirant s jemností lnu

Shauma - Vitalizační šampón s výtažkem z rakytníku

Balea - Krémový sprchový gel s vůní ibišku a nektarinky

Dove - Tónovací tělové mléko pro přirozeně vypadající opálení

Balea - Perly do koupele orchidej a vanilka

Palette - Instant color - přeliv na vlasy. Jestli jsem předtím měla nažloutlé vlasy, tak teď je mám naoranžovělé :-P

Regina - Jelení lůj - Měla jsem chuť zavzpomínat na dětství, kdy se suché rty mazaly především Jelením lojem. -  No tu chemickou příchuť si nezapamatuji.


Fashion Novinky





Zleva: Halenka s krajkou vpředu a na 3/4 rukávech - Dřív mě fascinovaly flitry, teď se dám asi na krajku :-)

Mátový Cardigan - budu ho nosit s tílkem i bez

Mikina na zip s kapucí -  V tomto meruňkovo-lososovém odstínu se cítím moc příjemně. Na kolo či jinou pohybovou aktivitu bude ideální :-)

Dole: Fuchsiové návleky na ruce s otvorem pro palec - dostala jsem je jako dárek. :-)


Už na tomto nákupu je znát, že se těším na jarní barvičky. Dále mám v plánu koupit si více krajkovaného oblečení a také tenisky.

Co byste si na jaře chtěly pořídit Vy? :-)


V další části článku bych Vás chtěla seznámit s mými Tipy na pozitivní myšlení a život :-)


ZUZANČINO DESATERO


1) Ráno po probuzení si v posteli ještě chvilku poležte (stačí 5 minut) a představujte si nový den s tím nejlepším scénářem - prosím ale na reálném podkladu. (To, že sami sebe uvidíte jako poletující včelku v Zemi Nezemi, která saje nektar z těch nejlíbivějších květů, Vás jednou může přivést tak akorát do psychiatrické léčebny :-))
Myslete na to, co by Vás potěšilo, kdyby se Vám v daný den povedlo a představte si to co nejdetailněji, jakoby se to už stalo: Jak se při tom budete cítit - jak šťastní budete - jak budou potěšení Vaší blízci. (Může to být cokoliv - dobrá známka, slevněná kabelka, uzdravení se z nemoci.)

2) Když jste rozespalí, pusťte si veselou energickou písničku. Ta Vás probudí, roztančí a možná Vám pak bude hrát v hlavě celý den, proto dobře zvažte její výběr. :-)

3) Milujte barvy. Nechoďte pořád v černé. Sice tahle barva může být sexy, ale dlouhodobé nošení Vás podvědomě vhání k negativním myšlenkám. Oblečte si aspoň vršek barevný - tričko, svetr - bude to úleva. :-) Stejně tak se neobklopujte temnými věcmi ve svém interiéru. Černou sedačku, černé skříně, tmavé závěsy věnujte raději vyznavačům černé magie.

4) Obklopujte se pozitivními lidmi, případně čerpejte z pozitivní stránky člověka.
Pokud na Vás někdo působí vyloženě negativně, po setkání s ním se cítíte otráveně, nestýkejte se s ním.
Pokud se cítíte zmateně - dobře i špatně zároveň - POZOR! Tato osoba s Vámi pravděpodobně manipuluje. Ukončete tento vztah.
Pokud vázne komunikace - např. Scházíte se s kamarádkou v kavárně a ona Vás kvůli své upovídanosti nepustí ke slovu nebo v opačném případě z ní každou větu musíte páčit, zkuste změnit předmět společné činnosti. Pokec je divný, nebaví Vás - Když víte, že ona kamarádka stejně jako Vy hraje tenis, choďte spolu hrát tenis. - Upovídaná při pohybu musí sklapnout a tichá aspoň bude mít téma k občasnému mluvení. :-) Není třeba hned všechny lidi ze svého života vylučovat, někdy stačí najít jejich pozitivní stránku a na tu se zaměřit.

5) Smějte se. Aspoň jednou denně se od srdce zasmějte. Vzpomeňte si na vtipnou příhodu, přečtěte si anekdotu, pusťte si komediální seriál. (Já mám ráda 2 socky, Teorie velkého třesku.)

6) Zaměřte se na budoucnost. Přestaňte se vědomě vracet k tomu, co se Vám v zimě, loni či jindy v minulosti nepovedlo. - Takto si jen ubíráte prostor pro nové nápady. Očistěte svou mysl od předchozího ,,bahna". Vždyť právě blížící se jaro je symbolem znovuzrození. Začněte znova, zaměřte se na nové cíle a podnikejte první kroky k jejich realizaci. Buďte plní čisté pozitivní energie, abyste svých cílů co nejdříve dosáhli.

7) Sledujte zvířatka. Prohlížení si fotek mláďatek prý zvyšuje pracovní výkon. Určitě však zvířatka, ať už malá nebo dospělá, člověku zvedají náladu. Koukejte se na jejich videa, jsou skutečně roztomilá.

8) Prohlubujte své znalosti. Pokud cítíte, že máte k určité dovednosti či koníčku vztah, zaměřte se na to hlouběji.
Kreslili jste v dětství rádi a láká Vás malovat obrazy? - Kupte si barvy, štětce, vše potřebné a začněte!
Příjde Vám španělština zajímavá? - Učte se ji!
Když získáte nové znalosti, budete se cítit inteligentnější a tudíž lépe.
Líbí se Vám nějaký herec? Poznejte víc jeho filmů! Zajímaví herci si často vybírají zajímavé role. Mne např. zaujal Tom Hiddleston v Thorovi 1 a 2. Poté jsem si pustila sérii V kruhu koruny, kde v pozitivnější roli jako Jindřich V. na mne zapůsobil poučným dojmem.

9) Večer před spaním se pochvalte za vše, co se Vám přes den povedlo. I kdyby to byl sebemenší úspěch, chvalte se za něj! :-)

10) Děkujte. Za každou pozitivní událost buďte vděční a v duchu upřímně řekněte: Děkuji.


I já Vám nyní děkují za přečtení článku. :-)

2 komentáře: